سويسرول السبانخ
-----------
الصنف ده عجبني جدا مع إن كتير من الناس لما يعرفوا إنه بالسبانخ مش بيرضوا يدوقوا , مع إن طعم السبانخ مش ظاهر فيه خالص
وطعم السبانخ هنا غير طعمها وهي مطبوخة
ندخل على المقادير والطريقة
-------
مقادير العجينة
--------
4 بيضات
250 جرام سبانخ (ربع كيلو ) حوالي نصف ربطه
ربع ملعقة صغيرة ملح - رشة فلفل أسود
نقطتين خل - مع مراعاة عدم زيادة كمية الخل لألا يفسد الطعم
1 كوب دقيق
ربع ملعقة صغيرة بيكنج باودر
رشة جوزة الطيب ( إختياري )
-------
200جرام جبنة بيضه
فلفل ملون (أصفر وأحمر ) وممكن إضافة بعض المخلل إن كانت الجبنة قليلة الملح
ملعقة صغيرة زيت
تهرس الجبنة مع الزيت جيدا ونضع عليها الفلفل بعد تقطيعة مكعبات صغيرة
نغسل السبانخ جيدا ونقطعها قطع صغيرة ونتركها تجف
نضع السبانخ والبيض والملح والفلفل الأسود والخل في الخلاط ونخفقهم جيدا
نضع الخليط السابق في وعاء للعجن ونضيف الدقيق والبيكنج بودر ونقلب ليمتزج الخليط
نغسل السبانخ جيدا ونقطعها قطع صغيرة ونتركها تجف
نضع السبانخ والبيض والملح والفلفل الأسود والخل في الخلاط ونخفقهم جيدا
نضع الخليط السابق في وعاء للعجن ونضيف الدقيق والبيكنج بودر ونقلب ليمتزج الخليط